W jakich produktach jest najwięcej magnezu?
Lista 17 produktów mających dużą ilość magnezu.
produkt | w 100 g | %DV | |
---|---|---|---|
1 | Pestki dyni | 592 mg | 148,0% |
2 | Szałwia | 428 mg | 107,0% |
3 | Siemię lniane | 392 mg | 98,0% |
4 | Cząber | 377 mg | 94,3% |
5 | Mak | 347 mg | 86,8% |
6 | Majeranek | 346 mg | 86,5% |
7 | Orzechy nerkowca | 292 mg | 73,0% |
8 | migdały | 270 mg | 67,5% |
9 | Oregano | 270 mg | 67,5% |
10 | Szafran | 264 mg | 66,0% |
11 | Goździk | 259 mg | 64,8% |
12 | Kminek | 258 mg | 64,5% |
13 | Ślimaki | 250 mg | 62,5% |
14 | Kardamon | 229 mg | 57,3% |
15 | Chałwa | 218 mg | 54,5% |
16 | Kurkuma | 208 mg | 52,0% |
17 | Nasiona kozieradki | 191 mg | 47,8% |
Zobacz również:
W jakich produktach jest dużo manganu?
Sprawdź, jakie produkty mają dużą ilość manganu.
W jakich produktach jest dużo selenu?
Sprawdź, jakie produkty mają dużą ilość selenu.
W jakich produktach jest dużo miedzi?
Sprawdź, jakie produkty mają dużą ilość miedzi.
W jakich produktach jest dużo żelaza?
Sprawdź, jakie produkty mają dużą ilość żelaza.
Najpopularniejsze w ciągu ostatnich 24 godzin