W jakich produktach jest dużo witaminy E?
Lista 20 produktów mających dużą ilość witaminy E.
produkt | w 100 g | %DV | |
---|---|---|---|
1 | Orzeszki ziemne | 8,33 mg | 57,1% |
2 | Zielone oliwki | 3,81 mg | 26,1% |
3 | Papryczka chili | 3,14 mg | 21,5% |
4 | Kolendra | 2,5 mg | 17,1% |
5 | Awokado | 2,07 mg | 14,2% |
6 | Szpinak | 2,03 mg | 13,9% |
7 | Czerwona papryka | 1,58 mg | 10,8% |
8 | Jarmuż | 1,54 mg | 10,5% |
9 | Kiwi | 1,46 mg | 10,0% |
10 | Żurawina | 1,32 mg | 9,0% |
11 | Jeżyna | 1,17 mg | 8,0% |
12 | Szparag | 1,13 mg | 7,7% |
13 | Dynia | 1,06 mg | 7,3% |
14 | Czarna porzeczka | 1 mg | 6,8% |
15 | Por | 0,92 mg | 6,3% |
16 | Mango | 0,9 mg | 6,2% |
17 | Morele | 0,89 mg | 6,1% |
18 | Maliny | 0,87 mg | 6,0% |
19 | Ciecierzyca | 0,82 mg | 5,6% |
20 | brokuły | 0,78 mg | 5,3% |
Zobacz również:
W jakich produktach jest dużo manganu?
Sprawdź, jakie produkty mają dużą ilość manganu.
W jakich produktach jest dużo selenu?
Sprawdź, jakie produkty mają dużą ilość selenu.
W jakich produktach jest dużo miedzi?
Sprawdź, jakie produkty mają dużą ilość miedzi.
W jakich produktach jest dużo żelaza?
Sprawdź, jakie produkty mają dużą ilość żelaza.
Najpopularniejsze w ciągu ostatnich 24 godzin